Yoghurt Barn en Brownies&downieS naar Catharinasteeg Leiden

24-05-2016

In de Catharinasteeg in Leiden zijn twee nieuwe huurders aangetrokken: Yoghurt Barn en Brownies&downieS. Het bijzondere lunchcafé Brownies&downieS huurt 140 m² in het prachtige monumentale pand aan de Aalmarkt 11. De aansprekende formule Yoghurt Barn heeft een huurovereenkomst getekend voor 113 m² in het karakteristieke hoekpand Aalmarkt 19/20 tegenover de Waag.

De twee formules vormen een uitstekende aanvulling op het overige aanbod in de Catharinasteeg en de Leidse binnenstad. Ontwikkelaar MRP Development is erg blij met de komst van deze onderscheidende horecaondernemers naar de Catharinasteeg. MRP (Meijer Realty Partners) is de nieuwe eigenaar van het ontwikkelproject, dat onlangs a.s.r vastgoed ontwikkeling overnam en voortzet onder de naam MRP Development.

Charles Scholten van MRP Development: “Wij zijn trots dat deze zeer aansprekende en succesvolle ondernemers zich gaan vestigen in het nieuwe winkelgebied”. Met de komst van de twee nieuwe formules en de eerdere verhuur aan drie grote moderetailers is maar liefst 95% van het project (ruim 5.700 m² bvo) verhuurd. Er zijn nog enkele kleinere units beschikbaar waarover met diverse partijen wordt gesproken. De verhuur wordt begeleid door Engelvast.

Yoghurt Barn is een jong bedrijf dat wordt gerund door het enthousiaste ondernemersechtpaar Wouter en Esther Staal. Yoghurt Barn brengt sinds September 2012 als eerste in Europa yoghurt op een bijzondere manier buitenshuis en is in 2014 verkozen tot Retail Rookie. Door unieke smaakcombinaties aan te bieden, met verschillende soorten biologische zuivel in combinatie met andere producten, speelt Yoghurt Barn in op de behoefte van gezond en vooral lekker eten. Dat doen zij sinds eind 2015 samen met Campina (Loei Lekker by Campina). Yoghurt Barn timmert flink aan de weg en heeft inmiddels vestigingen in Utrecht, Amsterdam (2), Den Bosch, Den Haag en Haarlem en plannen voor meer vestigingen.

Brownies&downieS is een zeer succesvol en uniek horecaconcept omdat de enthousiaste bediening bestaat uit mensen met een verstandelijke beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij worden hierin bijgestaan door enthousiaste begeleiders. In 2010 is de eerste vestiging in Veghel geopend en inmiddels zijn het er al 30. De vestiging in Leiden zal worden gerund door franchisenemers Stefan Verboom en Marc Dotinga. Naast de brownies welke worden gemaakt met de chocolade van Tony’s chocolonely staat er op de menukaart ook een keur aan heerlijke lunchgerechten met duurzame regionale producten. De lunchroom krijgt een hele bijzondere uitstraling door het karakteristieke monumentale pand aan de Aalmarkt met een terras gelegen aan de nieuwe binnentuin, het Catharinahof

Een binnenstedelijke ontwikkeling in een monumentale setting met een mix van retail en wonen is een kolfje naar de hand van de ontwikkelaars van MRP. Bart Meijer van MRP: “Een dergelijke complexe opgave is uniek voor Nederland en een prachtig voorbeeld van binnenstedelijk ontwikkelen. Met deze ontwikkeling doen we echt iets voor de stad Leiden. We verbeteren niet alleen de structuur van het Leidse winkelgebied en de verblijfskwaliteit, maar we geven ook de vervallen monumenten een nieuw leven”. Met de komst van de Catharinasteeg en de nieuwe Catharinabrug zal een nieuw compact en interessant winkelrondje ontstaan.

Deel: