Waarom Catharinasteeg?

Waarom Catharinasteeg?

Het nieuwe winkelrondje
Op dit moment is er geen winkelrondje in Leiden. De meeste mensen lopen heen-en-weer op de Haarlemmerstraat en de Donkersteeg/ Hoogstraat. Kortom: er is geen ‘loopje’. Als de Catharinasteeg klaar is, wordt het een stuk drukker aan de Aalmarkt en op de Breestraat. Het gebied langs Hudson’s Bay naar de Catharinasteeg is dan namelijk vanaf de brug meteen A1-gebied. Het winkelcircuit loopt dan door de nieuwe Catharinasteeg, de Breestraat (langs een grote The Sting) en de Marsmansteeg (langs Hudson’s Bay). Zo geeft Leiden haar bezoekers straks een (winkel)rondje.

Achtje

De nieuwe winkelverbinding tussen Haarlemmerstraat en Breestraat
De Catharinasteeg wordt dé verbinding tussen de bestaande winkelstraten Haarlemmerstraat en Breestraat. Voor een goede aansluiting is de bestaande Waaghoofdbrug over de Stille Rijn vervangen door de nieuwe Catharinabrug; zo sluit de Stille Mare direct aan op de Catharinasteeg.

 Catharinabrug

Historie overal voelbaar en zichtbaar
Door monumentale panden bij elkaar te voegen en te combineren met nieuwbouw worden grote, ruime winkelruimten gecreëerd. De originele elementen en bouwmaterialen blijven zoveel mogelijk in het zicht, waardoor de historie voelbaar en herkenbaar blijft. Daardoor maak je straks zelf de bijzondere overgang van modern naar historisch mee.

Meer dan alleen winkelen
De Catharinasteeg omvat veel meer dan alleen winkelen. Door de combinatie van winkels met horeca en culturele functies is het zowel overdag als ‘s avonds een levendig gebied in de binnenstad. Wil jij ook wonen met uitzicht op het water, zodat je er kunt afspreken met vrienden om samen te genieten van culturele evenementen in het Catharinahof, na het winkelen lekker een biertje te drinken onder de eeuwenoude Amerikaanse beuk of nog even het nieuwste jurkje goed bekijken kunt?
Dit beleef je straks met de nieuwe winkelstraat in de Catharinasteeg!

Cultuurtuin Preview01